Imaginea bunului gust!

Proiectare peisagistică

Amenajarea curții și a grădinii este arta și procesul conceperii planurilor de amenajare în vederea alegerii plantelor și a designului de peisaj din curte. Amenajarea grădinii poate fi făcută de către profesioniști cu diferite niveluri de experiență și calificare si care pot atinge un înalt nivel de expertiza datorat numărului mare de ore petrecute cu amenajarea grădinilor, studiului sau înscrierii în anumite cluburi specializate.
Elementele de peisagistică și amenajare a curții și grădinii pot include planurile terenului din punct de vedere al cărărilor, zidurilor, elementelor de apă, zonelor de ședere și teraselor; aspectele legate de plante, cu privire la necesitățile legate de horticultură, creșterea lor în fiecare sezon, durata de viață, obiceiuri de creștere, dimensiuni, viteză de creștere și combinații cu alte plante și caracteristici de peisagistică.
În amenajarea unei grădini, trebuie ținut cont urmatoarele principii: – principiul utilitatii
– principiul esteticii
– principiul ecologic sau al intergarii in mediul înconjurător
– principiul calitatii
– o altă importanță majoră o reprezintă și detaliile tehnice care trebuie să îmbine vizualul cu funcționalul.

Pasii necesari pentru un proiect de succes sunt urmatorii:

• Vizitarea terenului
• Discutia cu beneficiarul pentru a-I afla dorintele si necesitatile si stablirea proiectului general
• Redactarea unui proiect digital care integreaza atat dorintele clientului cat si ideile peisagistului
• Punerea in practica a proiectului si remodelarea gradinii

Proiectarea peisagistica este rezultatul imbinarii urbanismului cat si al arhitecturii peisagistice. Prin “urbanism” intelegem stiinta care se ocupa de studiul spatiilor locuibile (orase) cat si al impactului acestora asupra mediului. Peisagistica este arta de a planifica, a proiecta, a menține, a persevera și a reabilita spatiul verde și designul construcțiilor realizate de om. Astfel, peisagistica nu se reduce doar la stiinta solului, plantelor sau a mediului, desi foarte importante pentru aceasta meserie, dar este si o maiestrie deoarece necesita atat un simt estetic dezvoltat cat si cunostinte despre design si teoria culorilor astfel trasnformand fiecare gradina intr-o adevarata opera de arta.
Întreaga activitate peisagera urmăreşte crearea si menţinerea unor spatii verzi care sa satisfacă cerinţele beneficiarului din punct de vedere al calitatii, al esteticii, al intergarii in mediul înconjurător si nu in ultimul rând al utilitatii. Peisagistul este o persoana care coordonează şi aplică metodele specifice de lucru in domeniul horticol, atât in practica cat si in birou.
Amenajarea spațiului în care trăim va fi, intotdeauna, de o importanță majoră deoarece, cu totii avem nevoie de un loc în care să ne putem încărca pozitiv de la natură. Avem nevoie să ne reîntoarcem la aceasta, ori de câte ori ne simțim obosiți sau compleșiți de viața activă și societatea în care trăim, de aglomerație, de poluare.
Activitatea de amenajări peisagere este una complexa care necesita pe langă aptitudini tehnice si spirit artistic, deoarece tehnicianul peisagist trebuie sa găsească soluţiile optime pentru rezolvarea solicitărilor specifice exprimate de beneficiar.

Alegem proiectarea peisagistica pentru a ne transforma curtea sau spatiul verde intr-o zona estetica si placuta pentru desfasurarea activitatilor noastre, pentru ca orice peisaj frumos poate fi atractiv, dar în cazul în care nu se acomodează cu nevoile oamenilor care folosesc proprietatea designul peisajului nu este practic. Pentru un proiect reusit nu e de ajuns doar ideea sau dorinta de a face o schimbare, e nevoie de specialisti atat in ceea ce priveste proiectarea cat si de gradinarii cu experienta.
Un peisagist cu experienta poate incepe un proiect de la zero vazand doar un teren gol dar poate sa se si muleze pe cerintele clientului sau pe o lucrare deja existenta, singura lui dorinta fiind sa creeze o curte in care beneficiarul sa simta ca se regaseste si nevoile ii sunt satisfacute. Este recomandat ca un astfel de proiect sa fie realizat de profesionisti atat pe partea de teorie cat si in practica deoarece asta ne salveaza timp si sume considerabile de bani iar rezultatul final va fi spectaculos.
Un alt lucru de luat in considerare pe langa talentul si experienta peisagistului este si dotarea acestuia cu numeroase surse de inspiratie cat si programe 3D care pot produce o randare ce imita curtea beneficiarului si astfel un proiect o data propus este foarte usor de revizuit si de vazut inainte de inceperea lucrarilor si astfel va creea un peisaj care se potriveste nevoilor și dorințelor dumneavoastră
Noi va putem facem visul sa devina realitate. Specialistul nostru va discuta cu dumneavoastra si va v-a ajuta creand un proiect care sa va satisfaca toate cerintele . Discutand cu echipa noastra veti primi sfaturi despre cele mai potrivite plante pentru gardina dumneavoastra, cele mai bune aranjamente de arbori si arbusti sau tipul de gazon corespunzator.

Echipa noastra formata atat dintr-un peisagist talentat cat si din gradinari dedicati si experimentati va vor schimba spatiul verde, transformandu-l in curtea visurilor, fara compromisuri si fara „merge si asa” pentru ca la noi nu exista mai putin decat perfect.

Nu mai sta pe gânduri

Cere acum o estimare de preț